FOOD

Σοκολατάκια με ινδική καρύδα(Bounty) με 3 υλικά

salted-dark-chocolate-coconut-balls-8-of-8-1024x680_1457974870

 

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

  • 320 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα της επιλογής μας
  • 100-150 γρ. φυστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη καρύδα και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μέχρι τα δύο υλικά να ενωθούν καλά. Προτείνω να φοράτε γάντια γιατί το μείγμα γίνεται αρκετά κολλώδες.
  • Αρχίζουμε και πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια μέγεθους μπουκιάς. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ή σε παγοκυψέλες σιλικόνης και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ώστε να σφίξουν.
  • Εν τω μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα είτε σε μπεν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700watt για 1 λεπτό και αφού λιώσει την ανακατέψουμε καλά με μια πλαστική σπάτουλα(μαρίζ)
  • Ύστερα με τη βοήθεια ενός ξύλινου στικ που το καρφώνουμε πάνω στα μπαλάκια της καρύδας, τα βουτάμε στη σοκολάτα, τα αφήνουμε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο ώστε να παγώσει η κουβερτούρα.
  • Μπορούμε επίσης να τα γεμίσουμε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας .
  • Και αν θέλουμε να αποφύγουμε το πλάσιμο μπορούμε να γεμίσουμε τις παγοκυψέλες που έχουμε στο σπίτι μας με το μείγμα αυτό ώστε να πάρουν ωραίο σχήμα. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και μετά τα βουτάμε στη σοκολάτα και αφήνουμε σε μία σχάρα να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

 

Πηγή

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s